Імовірність «жорсткого Brexit» збільшується з кожним днем

Палата представників британського парламенту відхилила пропозицію Лейбористської партії про створення законодавчої бази, за допомогою якої можна було би блокувати вихід країни з Європейського союзу без відповідної угоди.

Суть пропозиції лейбористів була в тому, щоб не допустити негативний сценарій для Великобританії виходу зі складу ЄС без угоди і перекласти на певний період часу відповідальність за Brexit з уряду на парламент.

Однак більшість народних представників не готові брати на себе таку відповідальність. Очевидно, що піклуючись про свою політичну кар’єру, вони побоюються втратити популярність серед виборців, якщо з Brexit щось піде не так. Тепер вся відповідальність лежить на уряді, який на сьогоднішній день знаходиться в підвішеному стані, адже 7 ​​червня прем’єр-міністр Тереза ​​Мей подала у відставку.

Якби пропозиція лейбористів набрала більшість голосів, це дозволило б тим депутатам, які проти «жорсткого Brexit» подати в парламент законопроект, який запобігав би виходу Великобританії з ЄС 31 жовтня без угоди.

Коли після голосування депутати почали аплодувати, лідер Лейбористської парії Джеремі Корбін зауважив, що навряд чи вони будуть «такими щасливими у вересні».

На цей раз не вистачило голосів від представників Північної Ірландії, які раніше голосували проти пропозицій Терези Мей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головний кандидат на пост прем’єр-міністра Великобританії Борис Джонсон вважає, що немає сенсу виплачувати Євросоюзу 50 мільярдів доларів боргу до тих пір, поки не будуть узгоджені всі нюанси по Brexit.

Президент США Дональд Трамп вважає, що Великобританія може і не виплачувати Європейського союзу борг при виході зі співдружності.