Уряд Квебека змушений пом’якшити імміграційну політику

Через рік після введення досить жорстких обмежувальних заходів по відношенню до іммігрантів влади канадської провінції Квебек змушені відмовитись від  деяких з них.

Жорстка імміграційна політика уряду Квебека, який очолює прем’єр-міністр Франсуа Лего, не дала ніякого позитивного ефекту. Більш того, обмеження призвели до ще більш напруженої ситуації на ринку праці провінції. В уряді вирішили, що помилку потрібно терміново виправляти.

Тепер роботодавці отримали більше можливостей наймати іноземних фахівців. Їм значно спростили процедуру отримання оцінки впливу на ринок праці – Labour Market Impact Assessment (LMIA). Цей документ дає можливість найняти тимчасового іноземного працівника, якщо не вдалося знайти фахівця серед місцевих жителів.

На сьогоднішній день в списку Програми тимчасової роботи в Канаді 226 спеціальностей, які найбільш затребувані в провінції Квебек, серед них:

  • учитель дошкільної освіти;
  • учитель початкових класів;
  • викладач в університеті;
  • соціальний працівник;
  • муляр.

Тепер, щоб прийняти на роботу іноземця, роботодавець не повинен надавати владі документи, що він протягом 4-х тижнів шукав і не знайшов фахівця серед канадських громадян. Наймач на свій розсуд може працевлаштувати стільки іноземних працівників, скільки йому потрібно на термін до 2-х років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадський уряд оприлюднив дані, представники яких професій найчастіше іммігрували в 2019 році.

Згідно зі статистичними даними, Канада протягом 2019 прийняла рекордну кількість нових жителів – 341 тисячу осіб.