Українські компанії обов’язково будуть підвищувати заробітні плати

Підвищення заробітних плат для своїх співробітників планують практично в кожній українській компанії. Таким чином, українські роботодавці не тільки хочуть компенсувати збільшення витрат своїх співробітників, пов’язаних із інфляційними процесами в країні, але і підвищенням зарплати стимулювати працівників не змінювати місце роботи.

У прес-службі Європейської бізнес асоціації (ЄБА) поділилися інформацією про те, що близько 90 відсотків керівників українських компаній в наступному році обов’язково підвищать своїм працівникам заробітну плату на 5-20 відсотків. Очевидно, що це робиться з метою утримання співробітників, щоб вони не переходили працювати до конкуруючих фірм.

Також представники ЄБА зазначають, що «зменшилася кількість охочих розширювати штат. Брати на роботу нових людей за рахунок розширення штату планують тільки 46 відсотків (в минулому році їх кількість становила 58 відсотків)».

Також стало відомо про те, що в 2020 році дві третини компаній не планують починати нові інвестиційні проекти в Україні. Всього 33 відсотки компаній, швидше за все, в наступному році займуться новими інвестиційними програмами.

У репрезентативному дослідженні ЄБА, що проводилося в серпні, брали участь більше 100 менеджерів компаній-членів організації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в українському уряді озвучили прогнози по середній заробітній платі в країні в наступному році.

На сьогодні в Україні налічується близько 8 відсотків людей працездатного віку, які залишаються без роботи.