Робота над угодою про вихід Великобританії з ЄС в повному розпалі

Незважаючи на перипетії, які пов’язані з виходом Великобританії зі складу Європейського союзу, робота над новою редакцією тексту угоди по Brexit, судячи з усього, йде повним ходом.

Про те, що між Британією та ЄС в інтенсивному режимі тривають переговори про вихід зі скрутного становища, в яке потрапили обидві сторони в зв’язку з Brexit, свідчить той факт, що вже в найближчі вихідні прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон представить Євросоюзу нові пропозиції щодо угоди.

«Ми запропонуємо дуже хороший варіант»,– заявив глава британського уряду.

За інформацією ЗМІ, прем’єр-міністр Джонсон планує, що центри для розмитнення товарів на кордоні між Ірландією і Північною Ірландією будуватися не будуть. У той же час для продуктів харчування і сільськогосподарських виробів планується, що буде діяти безмитний режим.

У зв’язку з цими планами уряд Ірландії виступив із жорсткою критикою. На що Джонсон заявив, що інформація, яку повідомили ЗМІ «не зовсім точна».

За словами британського прем’єра, переговори з Брюсселем щодо Brexit знаходяться на фінальній стадії.

Судячи з усього, попередні заяви Бориса Джонсона про те, що він має намір реалізовувати жорсткий Brexit були тільки дипломатичною грою для проведення вирішального раунду переговорів із керівництвом Євросоюзу. Обом сторонам не вигідно, щоб одномоментно переривалися економічні зв’язки між Британією та ЄС, які можуть привезсти до величезних збитків як британських, так і європейських компаній.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європарламент прийняв документ, який дозволяє надати Великобританії відстрочку виходу з Європейського союзу.

Загроза жорсткого Brexit змушує все більше британських компаній перебазовуватися на територію Європейського союзу.