Саудівська Аравія розвиває відносини з Ізраїлем після миру з палестинцями

За повідомленням світових інформаційних агентств, міністр закордонних справ Саудівської Аравії заявляє, що королівство буде розвивати відносини з Ізраїлем після досягнення мирної угоди з палестинцями.

У кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки принц Фейсал бін Фархан аль-Сауд додав, що мирна угода має відповідати умовам Палестини.

Коментарі надійшли незабаром після того, як державний секретар у закордонних справах Саудівської Аравії Адель аль-Джубаір заявив, що в плані адміністрації Трампа з припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту є позитивні елементи.

Раніше Ер-Ріяд вже високо оцінив зусилля президента США Дональда Трампа зі встановлення миру на Близькому Сході між Ізраїлем і Палестиною.

Спадкоємець принца Мухаммеда бен Салмана підтвердив під час телефонної розмови з президентом Палестини Махмудом Аббасом в середу, що Ер-Ріяд підтримує палестинський справу через його територіальної суперечки з Ізраїлем.

Саудівська Аравія закликала палестинців та ізраїльтян вступити в прямі переговори, щоб обговорити їх розбіжності в плані Близького Сходу, оголошеному президентом США.

Трамп наполягав на тому, що Ізраїль робить «гігантський крок до миру» на Близькому Сході, оскільки він оприлюднить свій мирний план з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.