У них були ікла понад ста слонів. Банду браконьєрів затримано

«Танзанійська поліція заарештувала в Дар-ес-Саламі давно розшукуваного браконьєра, який накопичив близько 340 частин бивнів слонів і 75 цілих бивнів», – повідомляє Міністерство природних ресурсів Танзанії. Ікла належали 117 слонам.
«Разом з «босом банди», – йдеться в комюніке, – були арештовані «сім його соратників». Вони полювали на строго тварин, що охороняються не тільки в Танзанії, а й в сусідньому Мозамбіку».
Міністр природних ресурсів Танзанії Хаміс Кігвангалія оголосив, що штат дає місяць всім власникам слонових бивнів, щоб передати їх відповідним державним установам. Держава гарантує цим людям, що вони не будуть переслідуватися за браконьєрство і незаконне володіння слоновою кісткою.
З 2016 року поліція Танзанії затримала близько 1000 браконьєрів; у деяких з них була військова зброя. У лютому цього року китаєць Ян Янглан, відомий як «Король слонової кістки», був засуджений до 15 років тюремного ув’язнення за звинуваченням у купівлі незаконно отриманої слонової кістки. У 2000-2014 роках він купив у браконьєрів 860 слонових бивнів.
Незаконна торгівля слоновою кісткою процвітає через великий попит на ринках Азії і Близького Сходу. Слонова кістка затребувана на ринках традиційної медицини і ювелірних виробів. Браконьєри знищують цілі популяції африканських слонів.
За даними Міжнародного союзу охорони природи (МСОП), популяція слонів на африканському континенті пережила найбільше скорочення за 25 років. На даний час на континенті 415000 слони, це приблизно на 111 тисяч менше, ніж у попередньому десятилітті. На жаль, бійня продовжується, і слони гинуть з неймовірною швидкістю: щороку їх число зменшується на 30 тисяч.
Танзанія – це африканська країна, де живе більшість слонів, а також країна, де чисельність цих тварин скорочується найшвидше. З 2009 по 2014 рік вона скоротилася на 60%.