Китай пишається перемогою в боротьбі з крайньою бідністю

“Китай видалив останні повіти, що залишилися, зі списку бідних регіонів. Офіційні особи заявили, що це була довгострокова політична мета президента Сі Цзіньпіна – викорінити крайню бідність до кінця цього року”,- повідомляє Reuters.

Уряд Китаю оголосив, що з 2013 року 93 мільйони чоловік перемогли бідність. Представник міністерства закордонних справ Китаю заявив, що Китай готовий поділитися своїм досвідом з іншими країнами, що розвиваються.

Азіатська країна ввела національний стандарт крайньої бідності, заснований на пороговому рівні доходу на душу населення в 4000 юанів на рік або 1,52 долара на день, а також на інших факторах, таких, як доступ до охорони здоров’я та освіти. Для порівняння, поріг Світового банку для вимірювання крайньої бідності в усьому світі становить 1,90 долара США на день.

Влада однієї з найбідніших провінцій Китаю, Гуйчжоу, оголосила, що останні округи були видалені з національного списку бідних регіонів. Список був складений в 2014 році і спочатку включав 832 округу з крайньою бідністю.

У Гуйчжоу середній річний дохід на душу населення зріс до 11 487 юанів. У цьому місяці державні ЗМІ і аудитори з третіх країн відвідали дев’ять округів для проведення остаточного дослідження.