В Естонії зросла мінімальна заробітна плата

В Естонії тепер ніхто не буде працювати менше, ніж за 584 євро. Саме такою в 2020 році буде мінімальна заробітна плата в цій країні Балтії. На сьогоднішній день мінімальна оплата праці в Естонії становить 540 євро.

Естонський уряд проводить цілеспрямовану політику поступового підвищення рівня оплати праці, інакше кваліфіковані фахівці будуть ще більш активно виїжджати до країн Західної Європи, не сподіваючись знайти для себе добре оплачуване робоче місце.

Після підвищення мінімальна погодинна зарплата складе 3,5 євро. Саму меншу заробітну плату в країні отримує 4 відсотки від усіх найманих працівників.

Пропорційно підвищиться оплата праці у тих, хто працює як у приватному, так і в державному секторах економіки.

Угода про підвищення зарплат була досягнута після тривалих і складних переговорів між профспілками і роботодавцями. Сторони також домовилися провести спільне дослідження про вплив заробітної плати на соціально-економічний розвиток Естонії.

Виходить, що мінімальна зарплата в Естонії за сьогоднішнім курсом втричі більша, ніж в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на сьогодні в Естонії налічується понад 24 тисячі українських трудових мігрантів, і це тільки за офіційними даними.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель записала спеціальне звернення до всіх, хто найближчим часом планує працювати в ФРН.