Поліція провела обшук продемократичних ЗМІ в Гонконгу, заарештувавши шістьох людей

“Поліція національної безпеки Гонконгу заарештувала сьогодні вранці шістьох людей у ​​зв’язку з публікацією в інтернет-ЗМІ Stand News”,- повідомляють місцеві ЗМІ.

У заяві поліції Гонконгу йдеться, що вони заарештували «шість чинних та колишніх високопосадовців інтернет-медіа … за змову з метою публікації антиурядових матеріалів».

В окремій заяві поліція додала, що сьогодні понад 200 співробітників було задіяно в пошуковій операції «проти компанії онлайн-ЗМІ», і було заарештовано трьох чоловіків і трьох жінок віком від 34 до 73 років.

Поліція повідомила, що було віддано наказ про обшук та вилучення «журналістських матеріалів» відповідно до Закону про національну безпеку – спірного законодавчого акту, запровадженого Пекіном у середині 2020 року.

Медіа-компанія Stand News повідомила, що газета South China Morning Post охарактеризувала її як видання, популярне серед активістів опозиції в Гонконгу.

Закон про безпеку Гонконгу націлений на продемократичну опозицію та перешкоджає діяльності, яку Пекін вважає підривною, сепаратистською, терористичною чи змовницькою. Критики кажуть, що це допомагає придушити опозицію та зміцнити владу Комуністичної партії.

Понад 100 продемократичних активістів було заарештовано відповідно до цього закону, а десятки залишаються у в’язницях за участь у протиестах.

Продемократична газета Apple Daily у Гонконгу була закрита в червні після того, як влада звинуватила таблоїд у передбачуваних порушеннях закону.

З 1 липня 1997 року колишня колонія Британської Корони знову є частиною Китаю і управляється напівавтономно як так званий особливий адміністративний район.