Латвійські роботодавці все частіше наймають фахівців з України

Латвія стає все популярнішим серед українських працівників. Ця країна приваблює наших співвітчизників високими зарплатами, стабільністю, широким вибором вакансій, близькістю культур і історії. Зазначимо, що роботодавці з Латвії відповідають українцям «взаємністю» і все частіше беруть їх на роботу, як і некваліфіковану, так і ту, що потребує вищої освіти.

Дану тенденцію відзначають не тільки експерти ринку праці, але й чиновники. Так, про зміцнення трудових зв’язків між країнами заявив латвійський посол в Україні Юріс Пойканс.

латвийский посол в Украине Юрис ПойкансУ зв’язку з напруженою економічною і політичною ситуацією в Україні багато громадян змушений залишати країну в пошуках нової роботи. Її можна знайти в Латвії, яка переживає економічний підйом і дефіцит робочої сили.

Нагадаємо, що умови для українців поліпшуються і в інших країнах. Наприклад, зарплата наших співгромадян у Польщі зростає небувалими темпами.

Вирішити цю проблему латиші хочуть за рахунок українців, які зарекомендували себе, як хороші фахівці і надійні працівники.

Зазначимо, що українцям в Латвії трохи легше отримати вид на проживання, ніж в інших країнах ЄС, ніж багато хто з наших співгромадян і користуються.

Джерело dsnews.ua29.01.2018