У Польщі працевлаштувалися чверть українських фахівців у сфері IT-технологій з усіх, які виїхали на роботу за кордон

За даними досліджень компанії, що займається сферою стратегічних комунікацій Hill+Knowlton Strategies, чверть українських айтішників, які виїхали на заробітки за кордон, працевлаштувалися в Польщі.

айтишникIT-фахівці залишають батьківщину, щоб знайти місце для реалізації своїх професійних навичок, отримання досвіду і належної оплати праці.

За даними інтернет-видання DOU.ua на сьогоднішній день 4% українських ІТ-фахівців працюють за межами нашої країни. З них 26%, що виїхали IT-професіоналів працевлаштувалися в Польщі, 19% – у Німеччині, а 6% – знайшли роботу в Нідерландах.

Середня зарплата фахівців в області IT-технологій складає більше двох тисяч євро і може досягати, в залежності від кар’єрного зростання, семи тисяч євро.

За даними звіту Національного Банку України в 2017 році спостерігалася інтенсифікація міграційного процесу. У середньому заробіток у місяць одного трудового мігранта становить 722 долара, в той же самий час середня зарплата в Україні у 2017 році становила всього 270 доларів США.

Джерело: economics.unian.net