Робітники з України, стають все більш дорогими для польських роботодавців

Польські роботодавці скаржаться, що стає важче заповнювати нестачу персоналу робітниками з України. Така ситуація пов’язана з тим, що на початку цього року змінили правила працевлаштування в Польщі. Також українська влада зробила кроки по утриманню робочої сили в своїй країні, а самі українці значно підвищили свої вимоги до заробітної плати. На думку експертів польського ринку праці, у Польщі очікується наплив іммігрантів з таких країн, як: Індія, Непал і Бангладеш.rabotnik-iz-indii

Законодавчі зміни, які набрали чинності на початку року, а також ситуація на ринку і невиправдані очікування, змушують польських підприємців відмовитися співпрацювати з працівниками з України. Великі посередники відзначають, що паралельно українським працівникам, потрібно шукати альтернативу … в Азії.

Робітники з України, стають все більш дорогими для польських роботодавців. Їх вимоги до заробітної плати зростають, і вони очікують створення кращих умов оплати праці. Це природний процес, пов’язаний з досвідом і акліматизацією, і все це відбувається в умовах величезного попиту на працю від польських компаній. Згідно зі спостереженнями Групи Прогрес за останні два квартали, очікувана місячна зарплата українця у Польщі збільшилася більш ніж на 20% і зараз становить від 500 до 600 доларів США і більше.

Експерти пророкують, що український ринок буде поступово виснажуватися, і в довгостроковій перспективі значну роль зіграють тільки великі посередники. Тому необхідно знайти життєздатну альтернативу. Вже сьогодні Індія, Непал і Бангладеш беруть участь у конкурсах на вакантні місця в польських компаніях, але, схоже, що перед обличчям демографічних прогнозів для Польщі має бути більше джерел для найму.

Джерело StrefaBiznesu
19.01.2018