Більш жорсткі обмежувальні заходи прийняли на Кіпрі зв’язку з поширенням Covid-19

З завтрашнього дня, протягом 3 тижнів, до 13 квітня, рух громадян на Кіпрі різко обмежен, а ряд громадських місць, виробничих і комерційних майданчиків закритий.

Виступаючи сьогодні ввечері перед народом, президент країни Нікос Анастасіадіс оголосив про серію рішучих заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавируса.

Завтра, починаючи з 18:00, на Кіпрі вступає в силу заборона на непотрібний трафік, який дозволяє тільки поїздки на роботу і назад, в супермаркет, відвідування лікаря і аптеки, банк, допомога нужденним громадянам. Вигулювати собак і займатися спортом дозволено в кількості до 2 чоловік і тільки в тому районі, де вони живуть. Люди повинні постійно мати при собі паспорт або інше посвідчення особи, а також додатковий доказ мети свого переміщення. Подробиці і методи перевірки будуть оголошені завтра.

Доступ до багатьох громадських місць – паркам, ігровим майданчикам, площам, місцях для пікніків, греблях, пляжам і портам – перекривається. Відкриті ринки і всі торгові точки закриваються. Про винятки буде сказано в наказі міністра охорони здоров’я завтра. Також прекращаютмя всі будівельні роботи, крім тих, що становлять суспільний інтерес. Громадянам заборонено відвідувати релігійні об’єкти, такі як церкви, мечеті та інші місця поклоніння культу.

«Держава буде суворо надходити з тими, хто порушує накази», – сказав президент Нікос Анастасіадіс. Порушники будуть оштрафовані на суму до 150 євро.

На Кіпрі за два тижні спочатку епідемії в країні було підтверджено 116 випадків захворювання, причому сьогодні встановлено рекордний показник нових випадків інфікування – 21.