У Великобританії набуло чинності відстеження контактів інфікованих COVID-19

Вчора в Англії вступила в силу система відстеження та тестування контактів людей з коронавірусом. За словами прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, система «змінить життя людей».

Мета цієї системи, яка буде виявляти людей, що вступили в тісний контакт з інфікованими COVID-19, полягає в тому, щоб допомогти всім вийти з карантину і перейти до нового життя.

Проте, вчені попереджають, що це не «чарівна формула» і, як очікується, допоможе запобігти від 5 до 15% інфекцій. Інші частини Сполученого Королівства – Шотландія, Уельс і Північна Ірландія – мають свої власні версії системи відстеження контактів.

До сих пір будь-хто, у кого з’являються симптоми коронавірусної інфекції, повинен ізолювати себе на 7 днів, а інших домочадців – на 14 днів. Різниця в тому, що на сьогоднішній день будь-яка людина з симптомами повинна запросити онлайн-тест або зателефонувати.

Якщо тест негативний, всі домочадці можуть повернутися до нормального способу життя. Однак, якщо тест позитивний, спеціальна команда буде відслідковувати, з ким був у контакті інфікований останнім часом.

Кожному з контактують з групами ризику буде дано вказівку ізолювати себе на 14 днів, незалежно від того, хворий він чи ні. Кожен, хто перебуває в ізоляції, має право на оплачувану відпустку через хворобу.