17 країн звертаються за допомогою до ЄС через коронавирус

17 країн, включаючи Іран та Венесуелу, запросили фінансову допомогу у Європейського Союзу в зв’язку з захворюванням, викликаним новим коронавірусом. Про це заявив міністр закордонних справ ЄС Жозеп Борел після зустрічі міністрів закордонних справ з 27 країн спільноти в ході відеоконференції.

«17 країн звернулися за фінансовою допомогою, в їх числі Іран і Венесуела», – сказав він, зазначивши, що в такій ситуації ЄС зобов’язаний їм допомогти.

За словами Боррелл, міністри закордонних справ вивчили, зокрема, ситуацію з коронавірусом в Ірані, де вона залишається однією з найскладніших в світі.

«Ми обговорювали Іран, де ситуація драматична», – сказав він. «Ми очікуємо, що в найближчі тижні ми зможемо надати допомогу в розмірі 20 мільйонів євро».

Борел підкреслив, що багато хто не допомагають Ірану, вважаючи, що вони також будуть піддані обмежувальних заходів США. «Але продукти харчування і медикаменти не підлягають санкціям США. Ця країна потребує фінансування », – додав він.

За останніми даними, число заражених коронавірусом в Ірані становить трохи більше 23 000 чоловік, при цьому 1812 людей загинули.