Південна Корея наказала лікарям припинити страйкувати

Як повідомляє Associated Press, “представники охорони здоров’я Південної Кореї наказали тисячам страйкуючих лікарів повернутися до роботи в той час, коли в країні спостерігається тризначне зростання числа випадків коронавіруса 13-й день поспіль”.

Міністр охорони здоров’я Пак Ньон-ху сказав, що ті, хто відмовиться, можуть зіткнутися з санкціями, такими як призупинення або відкликання їх ліцензій на медичну практику, і навіть можуть бути засуджені до тюремного ув’язнення.

Лікарі в районі Сеула і інших частинах Південної Кореї оголосили сьогодні триденний страйк, виступаючи проти планів уряду збільшити кількість студентів-медиків.

Протести змусили великі столичні лікарні скоротити години роботи або відкласти деякі операції.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що більше 2000 медичних установ в Південній Кореї заявили про свій намір закритися сьогодні після того, як медичні організації висловили невдоволення переговорами з урядом.

Уряд хоче збільшити кількість студентів-медиків на 4000 протягом наступних 10 років, наполягаючи на тому, що важливо справлятися з кризами, такими, як Covid-19, і скорочувати нерівність щодо здоров’я між високорозвиненим регіоном Сеула і іншою частиною країни.

Медичні організації кажуть, що в Південній Кореї досить лікарів, які знаходяться в жорсткій конкуренції один з одним.