Українці за кордоном мають останній шанс зареєструватися для участі в виборах

Президентські вибори в Україні відбудуться вже в найближчі два тижні. Голосовать будуть не тільки ті громадяни нашої країни, що живуть на її території, а й сотні тисяч представників нашої діаспори.

Українська влада дала всім мігрантам достатньо часу зареєструватися для участі в майбутніх виборах. Так, протягом 19 та 20 березня наші співвітчизники, які проживають і працюють за кордоном, мають останній шанс для виконання громадянського обов’язку.

Всім, хто хоче взяти участь у виборах, потрібно встати на тимчасових консульський облік в країні місцеперебування. Для того, щоб прийти на дільницю 31 березня в консульство потрібно передати копії таких документів: паспорта, фотографії, облікової картки, а також надати документальні докази перебування в країні.

Читайте також: Псевдостудостуденти в Польщі тепер не в тренді

У МЗС обіцяють, що 12 днів достатньо для того, щоб внести в списки виборців всіх бажаючих, навіть якщо вони вирішили зареєструватися в останній день подачі документів – 20 березня.

Відзначимо, що їздити в консульство або посольство особисто не потрібно. Громадяни України можуть відправити копії своїх документів поштою.