Заповідник «Хортиця» хочуть зробити більш зручним для відвідування

Масштабна модернізація запланована у відомому заповіднику «Хортиця», який з року в рік привертає все більшу кількість як українських, так і зарубіжних туристів.

На сьогоднішній день заповідник «Хортиця» став серед туристів настільки популярним, що існуюча інфраструктура вже не справляється зі зростаючим напливом відвідувачів, які щодня приїжджають помилуватися красотами та історичними пам’ятками знаменитого заповідника.

У зв’язку з цим, заповідник «Хортиця» буде модернізовано. Проект розвитку туристичної інфраструктури вже розроблений і схвалений. Як розповів директор Національного заповідника Максим Остапенко, вся інфраструктура відповідатиме сучасним європейським стандартам, щоб, приїжджаючі з усього світу іноземні туристи могли гідно оцінити високий рівень інфраструктури.

Згідно з проектом, буде значно збільшено кількість паркувальних місць, прокладені велосипедні доріжки, встановлено нове освітлення, лавочки, урни і т. д.

Також Максим Остапенко додав, що запланована модернізація повинна стати тільки першим кроком на шляху подальшого розвитку заповідника, щоб «Хортиця» вийшла на новий рівень – міжнародний.

Україна має величезний потенціал, щоб інтенсивно розвивати туристичну галузь економіки, залучаючи все більшу кількість іноземних мандрівників, звичайно, одночасно розвиваючи і внутрішній туризм.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в запитах Google Trends столицю Франції іноземні туристи вже шукають не так часто.

Істотна надбавка до державного бюджету від туристичного сектору економіки України зросла за минулий рік у два з половиною рази.