Каток в Мадриді буде використовуватися як морг для померлих від коронавируса

За повідомленням БТА, каток в Мадриді буде використовуватися в якості моргу для зберігання останків померлих від коронавируса в іспанській столиці.

В Іспанії в цілому 2182 смертей від коронавируса, з яких 1263 в Мадриді.

Регіональна влада Мадрида оголосила, що каток почне використовуватися в якості моргу в найближчі години. Керівництво катка, площа якого становить 1800 квадратних метрів, припустило, що муніципальна влада буде використовувати його для зберігання тіл померлих від вірусу.

Мерія Мадрида зазначила, що похоронні служби міста не можуть ховати тіла померлих від коронавируса через відсутність захисного одягу у співробітників. Торгово-виставковий центр Мадрида вже був перетворений в польовий госпіталь на 1500 ліжок і може вмістити до 5500 при необхідності.

Міністерство оборони США повідомило, що іспанські військові виявили кинутих, а іноді і мертвих людей похилого віку в будинках для людей похилого віку, які постраждали від епідемії коронавируса.

«Ми будемо безмежно суворі по відношенню до тих, хто так вчинив з літніми людьми в цих будинках», – сказала міністр оборони Маргарита Роблес.

«Під час деяких відвідувань військові виявили абсолютно занедбаних старих і навіть тих, хто загинув на ліжках», – сказала вона.

Після десятків повідомлень про загиблих в ряді таких місць, зокрема в Мадриді і центральній частині регіону Кастилія-Ла-Манча, армії було запропоновано втрутитися в ситуацію, яка відбувається в будинках для літніх людей.