Епідеміолог: Олімпіада повинна бути зупинена

“Саме під час Олімпіади Японія встановила нові рекорди по зараженню коронавірусом. У країні дедалі більше побоюються колапсу системи охорони здоров’я”, – пише німецька ділова газета Handelsblatt.

“Японія коливається між ейфорією від олімпійських медалей і страхом перед вірусом”, – резюмує журналіст Мартін Келлинг. У майбутньому не тільки ресторани в столиці Токіо будуть закриватися рано ввечері і перестануть продавати алкоголь, але і в сусідніх префектурах будуть діяти більш суворі правила. Нові заходи поширюються на префектури Канагава, Тіба і Сайтама, а також на мегаполіс Осака.

В Японії, де пацієнтів з Covid-19 можна лікувати тільки в державних лікарнях, ростуть побоювання, що система охорони здоров’я впаде.

Навесні, під час четвертої хвилі, в мегаполісі Осака кілька десятків людей померли в своїх будинках, марно чекаючи місця в лікарні.

За словами відомого японського епідеміолога Хіроші Нісіура з Університету Кіото, людям з іншими захворюваннями і пацієнтам, які потребували невідкладної допомоги, також було важко знайти клініки.

За оцінками, в серпні в столиці країни Токіо щодня буде реєструватися 10 000 нових випадків зараження коронавірусом, особливо серед молодого покоління.

У боротьбі з вірусом японці поступово виснажують свої ресурси. Прем’єр-міністр Шуга закликав людей постійно захищатися від вірусу і робити щеплення.

На сьогоднішній день вакциновано лише близько 30% населення. Серед вакцинованих майже немає людей молодше 65 років.