Обурення в російській мережі Telegram – поліцейський душив підлітка

У російській соціальній мережі Telegram було розміщено відео, в якому був знятий поліцейський з міста Темрюк, що душить місцевого підлітка в його квартирі.

Російські ЗМІ повідомили, що поліцейський був злий, тому що кілька дітей слухали гучну музику.

На кадрах видно, як поліцейський схопив хлопчика за шию, кинув його на підлогу і вивернув руки, називаючи його «істотою», «сукою» і «гоблином». Дівчина, яка знімає те, що відбувається між тим, намагається захистити хлопчика, кажучи, що це не по-людськи. Другий присутній співробітник міліції відповів, що молода людина не вміє себе вести.

Душачи хлопчика, поліцейський звернувся до нього зі словами: «Якщо я сильніше натисну, ти помреш».

Підліток, який вже думав, що задихнеться, був поміщений до лікарні.

У деяких публікаціях йдеться, що поліцейський відвідав його і змусив підписати заяву про те, що він чинив опір.

Справа викликала відгук у соціальній мережі, але ЗМІ в основному транслювали позиції уряду.

По даній справі було розпочато поліцейське розслідування.

Минулого тижня були численні повідомлення про інший випадок насильства, в ході якого житель Єкатеринбурга Володимир Таушанков був застрелений у себе вдома співробітниками групи швидкого реагування. Поліція стверджує, що співробітники діяли законно. Батьки 27-річного Таушанкова стверджують, що поліції не потрібно було відкривати вогонь. Його адвокат зазначає, що є багато питань, на які правоохоронні органи відмовляються відповідати.

Повідомлялося, що 10 червня в Воронежі співробітник поліції на машині врізався в групу пішоходів на тротуарі, «збивши з ніг» трьох осіб. Один – 42-річний чоловік – загинув. Дві жінки у віці 42 і 71 року були госпіталізовані у важкому стані.