6-річна дівчинка загинула під час пожежі в таборі Морія на Лесбосі

За словами офіційних осіб, в понеділок у результаті пожежі в переповненому таборі мігрантів на грецькому острові Лесбос померла шестирічна дитина.

Місцевий чиновник пожежної охорони підтвердив інцидент, і державне телебачення ERT сказало, що пожежа спалахнула в контейнері в таборі Морії. ЗМІ повідомили, що жертвою була дівчинка.

З початку березня сотні людей прибули морем на грецькі острови недалеко від Туреччини, після того як Анкара заявила, що це не завадить особам, які шукають притулку, відправитися в ЄС.

В даний час в таборах на островах проживає 37 000 осіб, що шукають притулку, спочатку побудованих для розміщення близько 6000 чоловік.

Через нестачу місця грецька влада розмістила понад 450 мігрантів на борту причалу в порту Мітіліні на Лесбосі на початку березня. Через кілька днів у порту корабель вирушає на материк у вихідні дні.

Ще 190 осіб в понеділок вирушили на грецький острів Кеа, недалеко від Афін, на танкері, що прямував на сушу через штормові вітри.

Минулого тижня представники ЄС і Греції заявили, що 5000 осіб, що шукають притулку на грецьких островах, отримають фінансові стимули для повернення додому, щоб послабити тиск у переповнених таборах.