Директора церемонії відкриття Олімпіади в Токіо звільнили

“Напередодні Олімпійських ігор в Токіо організатори звільнили директора і постановника церемонії відкриття Кентаро Кобаяші”, – повідомляє Reuters.

Оргкомітет Токіо-2020 оголосив, що його звільнили після жарту про Голокост 1998 року.

В Інтернеті з’явився запис промови Кобаяші 20-річної давності. На відеозаписі видно, як він пропонує «зіграти в Голокост» і кидає вирізані з паперу людські фігури, що зображують жертв геноциду. Відео стало дуже популярним серед японців в соціальних мережах, і користувачі його різко розкритикували.

Тим часом, стало ясно, що колишній прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, переконаний прихильник Олімпійських ігор в Токіо, пропустить церемонію відкриття.

Це ще одна трудність для організаторів Ігор у Токіо, яка виникла всього через кілька днів після того, як відомий японський музикант був змушений відмовитися від ролі композитора церемонії відкриття через сигнали про переслідування і грубості з його боку.

Абе, який був одягнений як головний герой відеогри «Супер Маріо» на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, щоб представляти Японію, зіграв величезну роль в їх проведенні в Токіо в 2020 році.

Виступаючи перед Міжнародним олімпійським комітетом, Абе назвав свою країну «пристрасною, гордою і твердо віруючою» в Олімпійські ігри.

Абе і його прихильники сподівалися, що Олімпіада буде мати такий же вплив, як Олімпійські ігри 1964 року в Токіо, знаменуючи відродження країни після десятиліть економічної стагнації.

Замість цього Олімпійські ігри, відкладені на рік через глобальної пандемії, зіткнулися з низкою невдач, в тому числі з відходом колишнього глави оргкомітету Токіо-2020 Йоширо Морі через сексистські висловлювання. За цим послідувала відставка креативного директора Олімпійських ігор в Токіо Хіроші Сасакі після того, як він зробив принизливі коментарі на адресу популярного японського артиста.