Центр Риму звільнять від великих туристичних автобусів

Історичний центр Рима місцева влада вирішила розвантажити від туристичних автобусів. Заборона на в’їзд великих транспортних засобів почне діяти з 1 січня 2019 року.

Мерія Риму давно планувала закрити для великих туристичних автобусів центральну частину Рима, яка і без того перевантажена автомобільним транспортом. Тепер туристам, які захочуть помилуватися архітектурними пам’ятками «вічного міста» доведеться користуватися транспортом менш габаритним або здійснювати піші екскурсії. У будь-якому випадку це нововведення не зупинить мільйони туристів, які щороку приїжджають до Риму з усього світу.

Звичайно, як і у всіх правилах і заборонах, це також має виняток. Школярів і далі возити на великих автобусах, а також пропускатимуть трансфери, які відвозять туристів в готелі, розташовані в центральній частині міста.

Рішення мерії схвалюють місцеві жителі, яким набридло, що практично всі паркувальні місця зайняті туристичними автобусами. Також в мерії переконані, що в центральній частині Риму без автобусів, які працюють на дизельному паливі, повітря стане набагато чистішим, а вулиці – безпечнішими.

Нагадаємо, згідно з дослідженням компанії MasterCard, присвяченому популярним туристичним напрямками і способам розрахунку, українці під час подорожей за кордоном все більше віддають перевагу безготівковим розрахункам.

Джерело: www.eurabota.ua

24.12.2018