Київ: Переговорний процес є складним. Росіяни не хочуть ламати свої стереотипи

“Переговорний процес з Росією складний”, – заявив в інтерв’ю Бі-бі-сі радник президента України Михайло Подоляк.

Помічник глави держави повідомив у Києві, що діалог із Москвою йде цілодобово. “Переговори ведуться на різних рівнях і на різні теми військового, політичного, правового та інших напрямів”, – додав він.

За його словами, на цьому етапі розробка угоди про припинення бойових дій не обговорюється. “У цьому питанні немає компромісу”, – додав Подоляк.

За словами радника, російська сторона не ламає своїх стереотипів. «Там (у Росії) збудували якийсь ілюзорний світ і не хочуть із нього виходити. Їхні вимоги мають насамперед пропагандистський характер», — додав він, маючи на увазі вимоги Москви про денацифікацію, відмову Києва від претензій на Кримський півострів та Донецьку та Луганську області.

“Наша позиція зрозуміла. Її озвучив Президент нашої країни – визнання кордонів 1991 року (коли Україна вийшла зі складу Радянського Союзу) та повернення окупованих територій”, – додав Подоляк.

На запитання, чи планує Зеленська розмова з президентом Росії Володимиром Путіним, Подоляк відповів: «Безперечно, така зустріч матиме вирішальне значення».

Проте помічник українського президента не уточнив, коли та де планується очна зустріч двох лідерів.