Щось не так з українською економікою: МВФ погіршив прогнозні показники

Жовтневий огляд світової економіки, який нещодавно опублікували в Міжнародному валютному фонді (МВФ), показав не дуже райдужні перспективи української економіки на найближчі кілька років.

На думку експертів МВФ, українська економіка в найближчі роки не буде показувати яких-небудь помітних, що виходять за рамки загального тренду економіки всього світу, що поки не дасть можливості зробити якісний і кількісний стрибок у розвитку.

Так, на наступний 2019 рік МВФ істотно знизив оцінку зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України.

снижение роста валового продукта

Якщо півроку тому, в квітні прогнозувалося зростання 3,3 відсотка, то згідно з новим опублікованими даними він складе не більше 2,7 відсотка. Але зате інфляція прогнозується на рівні 7,3 відсотка, у що слабо віриться нашим співгромадянам, адже їм там, за океаном важко зрозуміти, що ціни у нас ростуть в більшості випадків не за законами економіки, а всупереч їм. Прогнозна інфляція в кінці року виявляється далеко не така, яку напророкували економісти, посилаючись на свої математичні розрахунки.

Крім цього, експерти МВФ переглянули прогноз рівня безробіття в Україні на наступний рік, збільшивши її з 8,8 до 9,2 відсотка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про безробіття, яка в Україні скорочується за рахунок кардинального збільшення чисельності нових робочих місць тому, що безробітні українські громадяни просто знаходять роботу в інших країнах.

Джерело: www.eurabota.ua

10.10.2018