Подорожуючи, українці все більше віддають перевагу безготівковим розрахункам

Підсумки 2018 року, що минає підведені в дослідженні компанії MasterCard про найпопулярніші туристичні напрямки і способах розрахунку під час подорожей. Ці дослідження показують, що українці під час подорожей за кордоном все більше віддають перевагу безготівковим розрахункам.

У звіті компанії наголошується, що тренд сезону 2018 року – безконтактні оплати за допомогою смартфонів, які мають технологію Near Field Communication (NFC), що можна перевести як «ближній безконтактний зв’язок».

Зростання оплат за цією технологією виросло в десятки разів в порівнянні з минулим роком. Це обумовлено тим, то в Україні зростає популярність цифрових гаманців. Крім цього, запуск глобальних сервісів Google Pay і Apple Pay надав можливість розраховуватися в будь-якій країні, головне – вчасно знайти безконтактний термінал.

Найбільш часто безконтактним способом українці оплачували покупки в магазинах, а також розраховувалися за їжу в ресторанах і кафе, при оплаті за номер в готелі.

Нагадаємо, раніше ми писали про оригінальний проморолик, який зняли про невелике фінське містечко Падасйокі, з метою заохотити туристів приїжджати.

Джерело: www.eurabota.ua

21.12.2018