Відновлення після повені та боротьба з коронавірусом – пріоритети прем’єр-міністра Канади

“Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяв допомогти провінції Британська Колумбія оговтатися від руйнівних повеней минулого тижня. Він додав, що настав час активізувати боротьбу зі зміною клімату. Його заява була зроблена під час відкриття нової парламентської сесії у вівторок”, – повідомляє Reut.

Трюдо було переобрано 20 вересня втретє, хоч і з другим урядом меншини, якому буде потрібна підтримка опозиції для ухвалення закону.

«Жителі Британської Колумбії стикаються з незмірними проблемами, оскільки їхні будинки, їхні спільноти та їх добробут страждають від жахливих повеней», – сказав Трюдо у своїй промові, запевнивши, що уряд продовжить їх підтримувати.

У промові було порушено багато основних тем виборчої кампанії, при цьому Трюдо сказав, що боротьба з COVID-19 залишається його головним пріоритетом. Цього тижня Канада нещодавно представила схвалені вакцини проти COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років.

“Найкраще, що ми можемо зробити для економіки, – це назавжди покласти край пандемії”, – написав Трюдо.

Уряд витратив десятки мільярдів доларів на допомогу людям та підприємствам під час пандемії, але припинив цю підтримку, за винятком гарячих точок COVID-19. У майбутньому Трюдо пише, що галузі, які все ще потребують допомоги, отримають її.

За словами прем’єр-міністра, ліберальний уряд боротиметься зі зростанням вартості життя, наслідуючи план з більш доступного житла і гарантуючи сім’ям по всій країні доступ до 10 канадських доларів на день догляду за дітьми.

Трюдо також сказав, що продовжуватиме збільшувати рівень імміграції, що є рушійною силою економічного зростання останніми роками.