Пожежа на Гран-Канарії знищила понад 10 тисяч га лісів і лугів

Пожежа, яка розповсюдилася з суботи на Гран-Канарії, найбільшому з Канарських островів, до вівторка знищила понад 10000 га лісів і лугів. Це найбільша катастрофа, викликана пожежею в Іспанії з 2013 року.
За словами прем’єр-міністра Канарських островів Ангела Віктора Торреса, в ніч з понеділка на вівторок необхідно було евакуювати населення більшості міст на острові. Всього з суботи було евакуйовано понад 9000 осіб.
«У число евакуйованих людей входять жителі 56 міст, чиї будинки опинилися під загрозою пожежі»,- пояснив Торрес, вказавши, що евакуйовані люди були відправлені в шість центрів соціального забезпечення на острові.
Як глава регіонального уряду, так і місцева громадянська оборона оголосили, що, оскільки стихія ослабла в результаті падіння температури повітря вночі, незабаром евакуйовані люди зможуть повернутися до своїх будинків.
«Вогонь згасає. Є шанс загасити вогонь, адже всі наші пожежники літаки знаходяться на гасінні пожежі »,- йдеться в заяві Торреса.
У вівторок в Гранд-Канарії до полудня з пожежею боролися понад 500 пожежників за підтримки 21 пожежного літака. Додаткові літаки для гасіння стихії запропоновані регіональними властями Португалії.
Пожежа на Гран-Канарії спалахнула в суботу в лісі недалеко від Вальеско. Вогонь швидко поширився по всьому ландшафтному парку Тамадаба. Найбільший збиток був нанесений стихією в північній частині острова.