Безпрецедентні проливні дощі і повені на півночі Італії, є жертви

За повідомленням ANSA, погана погода продовжує переслідувати північну Італію, викликаючи те, що губернатор Венето Лука Зайя назвав «справжнім спустошенням», в якому, крім шкоди, повідомляється про перші людські жертви.

Ситуація ускладнюється припливом річок, особливо в Трентіно-Альто-Адідже, де автомагістраль Бреннеро була закрита в обох напрямках між Больцано і Сан-Мікеле через вихід з берегів русла річки Адідже. Залізниця Бреннеро також закрита. Між Мале і Тренто, недалеко від Клесів, зсув з’їхав на рейки, зупинивши потяг. Через повінь в Ісарко служба цивільного захисту закликала жителів Кьюз не виходити на вулицю і залишатися на верхніх поверхах будинків, в той час, як в Егне деякі сім’ї були евакуйовані. Річка Сарка в Трентіно знаходиться під наглядом.

Трагедія сталася в кемпінгу в Марина-ді-Маса, постраждалому від урагану. Дерево впало на намет, де перебували трирічна дівчинка і її 14-річна сестра. Маленька дівчинка померла на місці, а її сестра – через кілька годин у лікарні. Надії знайти 38-річний грибника Андреа Галімберті, якого віднесло струмком в озері Деліо, згасають. Пошук був зупинений вчора через погану погоду і відновлений сьогодні вранці, але поки безрезультатно. Перехожі знайшли 47-річного чоловіка, ураженого блискавкою, який жив в лісі Валле д’Інферно. Жінка, що впала в річку Омброне в Прато при спробі врятувати свою собаку, яка впала в воду, була врятована командою пожежників.

Негода накрила всю північну частину країни. Дощ і град затопили Вербано і Турин, а на висоті 2400 метрів в Сестриере пішов сніг. Сніг випав і в провінції Бергамо, де побіліли пагорби Вал Каваліні і Альто Себине. Прогнози, як і раніше, не обіцяють сонячну погоду.

Губернатор Зая сказав під час інспекції в регіоні Віченца, що він розширить периметр надзвичайного стану, який був оголошений в останні дні для Веронезе. «Ми знову стоїмо на колінах перед обличчям негоди», – сказав він.