Росія серед українців вже не така популярна як раніше

Популярність Росії як країни, де українські трудові мігранти могли заробити непогані гроші, падає, оскільки заробітки вже не ті, що були ще кілька років тому.

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації і Російське статистичне агентство опублікували дані, які показують динаміку міграції громадян України до РФ за три роки.

Згідно зі статистичними даними, до Росії з кожним роком українців їде все менше і менше. Якщо в 2016 році російські міграційні служби поставили на облік 1,9 мільйона людей, то в 2018 – 1,7 мільйона. При цьому зростає число українців, які знімаються з міграційного обліку.

Відзначається, що однією з головних причин, по якій українські громадяни не так масово їдуть до Росії, стало посилення адміністративних бар’єрів: принизливі обшуки на прикордонних пунктах, підозріле ставлення представників правоохоронних органів до українців.

Статистика показує, що українці переорієнтувалися на країни Європейського союзу, вважаючи за краще працевлаштуватися і оформляти документи на тимчасове проживання. Російська економіка, яка вже не перший рік перебуває в стагнації не може запропонувати працівникам з України вакансії, де б можна було добре заробити. Адже на зароблені гроші потрібно не тільки прожити, але і частину перевести до України своїм рідним і близьким, а інакше немає сенсу їхати працювати до іншої країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мінімальна погодинна заробітна плата в канадській провінції Квебек з 1 травня збільшилася на 1,5 долара і тепер становить 12,5 долара за годину роботи.

Згідно з офіційними даними, під час перевірок протягом 2018 року на території Чехії було виявлено 4583 людини, які працювали нелегально, причому 2873 з них – українські громадяни.