Україна на першому місці в Східній Європі за зростанням пасажиропотоку

Згідно з результатами дослідження, яке провели експерти польського порталу pasazer.com підсумки роботи українського ринку пасажирських авіаперевезень за перші шість місяців 2019 року вражають.

Виявилося, що за кількістю пасажирів, які скористалися послугами авіатранспорту, Україна вийшла на друге місце серед десяти країн Східної Європи.

Згідно зі статистичними даними, протягом першого півріччя українські аеропорти обслужили 10,7 мільйона пасажирів, приріст пасажиропотоку у порівнянні з першим півріччям минулого року склав 20 відсотків. У всіх інших країн цей показник менше 10 відсотків.

Польські аеропорти в першій половині року обслужили 22,3 мільйона пасажирів (приріст 8 відсотків). У Румунії послугами повітряних гаваней країни скористалися 10,5 мільйона пасажирів (приріст 8 відсотків). Через аеропорти Чехії пройшло 8,1 мільйона осіб (приріст 5 відсотків).

У звіті наголошується, що практично всі українські повітряні гавані істотно наростили пасажиропотік. Безумовним лідером є міжнародний аеропорт «Бориспіль» із пасажиропотоком 6,7 мільйона осіб протягом півріччя. За ним йдуть аеропорт «Київ» (1,3 мільйона) і львівський аеропорт – 950 тисяч пасажирів.

Також експерти підкреслили, що багато в чому ситуація з пасажирськими авіаперевезеннями у Східній Європі залежатиме від українського ринку. Якщо в країні буде стабільно розвиватися економіка, східноєвропейський ринок буде рости швидкими темпами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за 8 місяців 2019 року пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» склав 9 мільйонів осіб.

За підсумками десяти місяців роботи в Україні, лоукостером Ryanair вже перевезено 500 тисяч пасажирів після початку польотів в бориспільський аеропорт.