Італія знаходиться в центрі коронавірусу. Більше 3000 нових пацієнтів по всьому світу

Питання про коронавірус здається далеко не вичерпним, враховуючи безпрецедентні заходи, прийняті минулої ночі в Італії для боротьби з епідемією. Але такі заходи вже існують не тільки в Італії або Китаї – Монголія вирішила закрити всі свої міста в спробі зупинити поширення інфекції, повідомляє BGNES. В азіатській країні зареєстрований тільки один випадок, це випадок захворювання працівника з іноземної компанії, який нещодавно прибув рейсом з Москви.

“Карантин необхідний з сьогоднішнього дня до 16 березня», – заявив віце-прем’єр країни на спеціально скликаній прес-конференції.

За даними Університету Джонса Хопкінса, кількість пацієнтів у всьому світі збільшилася трохи більше ніж на 3000 чоловік за добу і в даний час перевищує 113 700 чоловік, але також є дані про понад 114 000 чоловік. У Китаї, де почалася інфекція, майже немає нових пацієнтів – всього 19 осіб, загальна кількість людей, що проживають на 80 754 чоловік, 59 885 одужуючих і 3136 смертельних випадків, з яких 3024 в провінції зі спалахом інфекції Хубей, більше 47 500 чоловік!

Італія

За даними “Джонса Хопкінса”, в Італії ситуація стала вибухонебезпечною, оскільки країна вже займає друге місце за кількістю хворих у світі – 9172 людини. Видужали 724, померли вже 463 людини.

Нагадаємо, що вся Італія була поміщена на карантин минулої ночі. Передбачається заборона на поїздки, яка поширюється на всіх італійців, за винятком трьох випадків – поїздок на роботу, проблем зі здоров’ям або надзвичайних ситуацій в сім’ї. Всі масові заходи заборонені, як у випадку з заходами на відкритому повітрі.

Години роботи закладів обмежені до 18: 00, дозволено відкривати тільки тим, хто може забезпечити відстань між клієнтами не менше 1 метра.

Раніше оголошене закриття шкіл і університетів діятиме не до 15 березня, а до кінця місяця.

Закриття кінотеатрів, театрів, музеїв та концертних залів, оголошених у Ломбардії та деяких муніципалітетах Венето, П’ємонту та Емілії-Романьї, вже діє по всій країні.

Всі гірськолижні курорти закриті незалежно від їх місця розташування.

Громадський транспорт буде продовжувати працювати по всій Італії.

Поки неясно, як будуть реалізовані такі масштабні заходи, з якими має відповідати 60-мільйонне населення Італії, прокоментував АФП. Було багато попереджень про те, що карантин в Мілані був легко порушений, а поїзди продовжували прибувати і виїжджати на головний вокзал міста, і аеропорт теж працював. Багато людей переїхали в Південну Італію і потрапили в ситуації, коли поліція зупинила панікували людей.

Тим часом у в’язниці спалахнули заворушення через коронавірус – заборону на відвідування. У кількох місцях охоронці були взяті в заручники, і повідомлялося про кількох ув’язнених, що втекли. Найбільш серйозними є заворушення у великій в’язниці недалеко від міста Модена. Три людини були вбиті там. Ще четверо були вбиті після переїзду в інші в’язниці через заворушення. Деякі з померлих мали передозування опіатів, які ув’язнені вкрали з клінік. Двоє охоронців були взяті в заручники ув’язненими у в’язниці недалеко від міста Павія. Вони були звільнені після спеціальної поліцейської операції у в’язниці.

Європа і Балкани

Офіційно у Франції не зареєстровано нових випадків захворювання, і їх все ще 1209, але стало ясно, що міністр культури Франції Франк Рістер хворий. Його лікують вдома, тому що його стан не важкий. Неясно, як міністр заразився, але це, швидше за все, пов’язано з візитами до французького парламенту, де були підтверджені 4 випадки. В іншому випадку у Франції залишиться 19 осіб, а 12 осіб будуть лікуватися.

У Німеччині вже є перша смерть, а є друга. Звичайно, одна померла-89-річна жінка, в іншому випадку ніяких подробиць немає. Число пацієнтів в Німеччині становить 1176, число становить 18.

У Великобританії вже 5 смертей, причому п’ятий покійний знову став дорослим-на цей раз старше 70 років з іншими хронічними захворюваннями. Кількість пацієнтів-321, кількість пацієнтів – 18.

За словами “Джонса Хопкінса”, в Іспанії зареєстровано понад 1000 випадків захворювання, число загиблих становить 28 осіб, а 32 людини вважаються вилікуваними.

На Балканах-в Греції зареєстровано 73 випадки, але є дані, за якими можна збільшити число людей до 84, причому грецьке Міністерство охорони здоров’я підтвердило точне число 84. У Румунії 15 випадків, але є відомості про нові 2, в Хорватії 12, хоча повідомляється ще про 1 Новому за останні 24 години. Румунія також призупиняє всі польоти до Італії і назад на два тижні.

У Північній Македонії є четвертий випадок-директор клініки шкірних захворювань, який їздив в райони підвищеного ризику і 5 днів працював без карантину.

За останні 24 години в Словенії було підтверджено три нових випадки зараження коронавірусом, в результаті чого загальне число таких випадків досягло 29.

Другий випадок у Сербії – за інформацією на спеціалізованому сайті covid19.rs.

Велика зміна-Кіпр – вже є 2 офіційних випадки. Обидва чоловіки-одному 25 років, і він повернувся з Мілана в країну. Спочатку тест був негативним, але залишався на карантині, а потім був позитивним. Другий випадок-це 64-річний чоловік, який повернувся з Великобританії 3 березня. Міністерство охорони здоров’я Кіпру контролює всі контактні пункти.

Традиційні паради на День Святого Патріка скасовані по всій Ірландії. До цього рішення приєдналися сусіди з Північної Ірландії.

Дублінський парад – одне з найбільших щорічних заходів в ірландській столиці, що збирає тисячі учасників і сотні тисяч глядачів. Святий Патрік є покровителем Ірландії. На останньому параді в Дубліні зібралося близько 500 000 чоловік.

Раніше прем’єр-міністр Ірландії заявив, що країна інвестує 430 мільйонів євро в цільовий фонд коронавірусу. Кабінет Міністрів вже голосує за пакет додаткових лікарняних днів і додаткову компенсацію тим, хто не може працювати через нову інфекцію.

На сьогоднішній день в Ірландії зареєстровано 24 випадки коронавірусу, три з яких заразилися в понеділок, включаючи одного працівника охорони здоров’я.

По всьому світу

Найгірше за межами Китаю та Італії продовжує залишатися ситуація в Південній Кореї та Ірану. У Південній Кореї налічується 7478 інфікованих, 118 одужуючих і 53 смертельних випадків. В Ірані 7161 хворий, 2394 одужують, 237 закінчилися смертю.

У США 738 людей хворіють, вже 26 смертей і 8 вважаються вилікуваними. Президент США Дональд Трамп почав переговори з Конгресом про економічні дії.

Віце-президент США Майк Пенс сказав, що він не був перевірений на коронавірус, але не знав, чи був Трамп перевірений. Раніше стало ясно, що конгресмен, який керував Дональдом Трампом на урядовому літаку Air Force One, контактував з носієм коронавірусу.

Конгресмен Метт Гетс став четвертим конгресменом-республіканцем, який ізолював себе через можливість зараження. Поки що немає ніяких ознак того, що Гетс є носієм вірусу, а також немає оцінки того, наскільки він міг би передати його Дональду Трампу під час спільного польоту.

У Канаді вже сталася перша смерть від нового коронавірусу, заявили представники охорони здоров’я в найзахіднішій провінції Британської Колумбії. Це випадок у будинку престарілих.

У Канаді зареєстровано 71 підтверджений або підозрюваний випадок коронавірусу, але останні дані Джонса Хопкінса стосуються 77 пацієнтів. Більшість з них знаходяться в найбільш густонаселеній провінції Онтаріо або Британської Колумбії.

Нові заходи в Ізраїлі. “Всі, хто повернеться в Ізраїль з-за кордону, будуть ізольовані на 14 днів”, – пише BBC прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху.

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю заявив, що міра коронавірусу набуде чинності негайно. Обмеження також поширюватиметься на іноземних громадян, починаючи з учорашнього дня.

Іноземці, які прибувають до Ізраїлю, повинні будуть довести, що у них є необхідні умови для розміщення в карантині протягом 14 днів. Очікується, що цей захід набуде чинності в найближчі два тижні.