Втретє Папа зустрінеться з Путіним

Папа Франциск ще раз зустрінеться з Володимиром Путіним. Як заявив прес-секретар Ватикану Алессандро Гізотті, зустріч відбудеться 4 липня в ході раніше оголошеного візиту президента Росії до Італії.
У заяві, направленій акредитованим журналістам в Апостольській прес-службі, Гісотті повідомив, відповідаючи на їхні запитання: «Я можу підтвердити, що Святіший Отець прийме президента Російської Федерації Володимира Путіна 4 липня в Ватикані».
Це буде третій візит Путіна до Папи Франциска.
Вперше російський президент відвідав його в листопаді 2013 року, через вісім місяців після конклаву. Наступна зустріч Папи з Путіним у Ватикані відбулася в червні 2015 року. Ці переговори були присвячені, головним чином, конфлікту в Україні, подіям на Близькому Сході і положенню християн, які там живуть.
Що стосується українського питання, то Франциск сказав російському лідерові, як повідомлялося після аудієнції, що «потрібно докласти великі і щирі зусилля для досягнення миру».
Представник Ватикану також заявив, що і Папа Римський, і Путін погодилися з тим, що найбільш важливим питанням є дотримання угод, підписаних в Мінську. Франциск також закликав надавати гуманітарну допомогу народові України.