Хакерська атака на ООН

Associated Press повідомило, що ООН піддалася хакерській атаці.

Згідно з конфіденційним внутрішнім звітом ООН, що просочився в інформаційне Агентство нових гуманітарних новин і був помічений Ассошіейтед Прес, десятки серверів в офісах Женеви і Відня були «зламані».

До них відноситься Верховний комісар організації Об’єднаних Націй з прав людини, який часто стає громовідводом для критики автократичних урядів за засудження порушень прав людини.

Спраглий анонімності представник ООН сказав, що атака хакерів, яка була вперше виявлена влітку, виявилася «складною», і ступінь збитку залишилася неясною, особливо щодо особистої, конфіденційної та компрометуючої інформації, яка могла бути викрадено. З тих пір, за словами джерела, системи були посилені.

За словами прес-секретаря, рівень складності атаки був настільки високий, що за ним може стояти Підтримуваний державою гравець.

Конфіденційна інформація в комісарі з прав людини про можливих військових злочинців в сирійському конфлікті і осіб, які вчинили антимусульманські репресії в М’янмі, не піддалася ризику, оскільки на неї поширювалися виняткові заходи безпеки, додав він.

Згідно з внутрішнім документом, випущеним управлінням організації Об’єднаних Націй з інформації та технологій, 42 сервери були «зламані», а 25 визначені як «підозрілі», і майже всі вони знаходяться у великих місіях організації Об’єднаних Націй у Женеві та Відні. Три з» скомпрометованих ” серверів знаходяться у Верховному комісаріаті ООН з прав людини, який розташований на іншій стороні міста від штаб-квартири ООН в Женеві, два інших використовуються Європейською економічною комісією ООН.

Хакерська атака відбувається на тлі загострення занепокоєння з приводу вразливості комп’ютерів і мобільних телефонів, використовуваних великими організаціями, такими як уряди і організація Об’єднаних Націй, а також приватними особами і компаніями, відзначає Associated Press.