У Канаді бум на тимчасових працівників

 Цього року роботодавці збільшили кількість пропонованих вакансій на 25 відсотків у порівнянні з 2018 роком.

Тимчасові працівники в цьому році як ніколи затребувані в Канаді. Щоб якось компенсувати брак кадрів, доходить до того, що в деяких компаніях офісні співробітники змушені ставати на виробничі лінії, поки не знайдуться працівники на вакансії.

Низький рівень безробіття, який фіксується в Канаді вже не перший місяць, сприяв тому, що рекордно збільшився попит на тимчасових іноземних працівників. Однак ситуація ускладнюється ще й тим, що роботодавці, які хочуть найняти іноземців, змушені більше трьох місяців очікувати затвердження оцінки впливу на ринок праці (LMIA).

Цей документ обов’язковий, щоб довести, що роботодавець не може знайти відповідного працівника з числа місцевих жителів і змушений наймати іноземця.

У канадському уряді стверджують, що приймають «заходи щодо поліпшення надання послуг в рамках програми найму тимчасових іноземних працівників».

Ліа Норд з Канадської торгової палати зазначає, що затримки в наймі тимчасових іноземних працівників для багатьох компаній матимуть найближчим часом значні негативні наслідки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом останніх чотирьох років число заявок на тимчасові резидентські візи відвідувачам, студентам і тимчасовим працівникам в Канаді збільшилося більш ніж в 4 рази.

Для захисту інтересів іммігрантів і тимчасових резидентів, урядом Канади розроблені і впроваджуються нові положення в імміграційних програмах.