Які ракети випробовує КНДР?

“КНДР випустила дві балістичні ракети малої дальності по Японському морю, що, мабуть, є очевидною спробою чинити тиск на Сполучені Штати, оскільки Вашингтон готує нову політику щодо Північної Кореї”, – повідомив Йонхап з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів.

Раніше Японія підтвердила, що Північна Корея випустила дві ракети. Ракети пролетіли близько 450 кілометрів на висоті 60 кілометрів.

Не відомо, чи спостерігав за запуском лідер Кім Чен Ин.

У Південній Кореї в терміновому порядку була скликана Рада національної безпеки для обговорення дій Північної Кореї.

Всього чотири дні тому Північна Корея випустила дві крилаті ракети по Жовтому морю. Сполучені Штати заявили, що запуск крилатих ракет є частиною «звичайних випробувань», які не заборонені ООН.

Експерти відзначають, що КНДР, можливо, випробувала вдосконалену версію своєї ракети КН-23, яка в деяких аспектах нагадує російський «Іскандер».

У порівнянні з першою версією, нова ракета, показана на військовому параді в Пхеньяні в січні, має конічну форму бойової частини з п’ятикоординатне самохідним ракетним комплексом.

Північнокорейський «Іскандер» має дальність дії 400-600 кілометрів і призначений в основному для ураження цілей в Південній Кореї.

Замість того, щоб слідувати за загальною параболічної траєкторії, ракета показує більш складний шлях під час польоту.