Виведення військ США з Афганістану завершено на 90%

Виведення військ США з Афганістану завершено більш ніж на 90 відсотків. Про це повідомляє Центральне командування Пентагону, яке цитує BGNES.

Центральний комітет заявив, про офіційну передачу семи колишніх американських баз силам безпеки Афганістану, а також про виведення з країни близько 1000 вантажних літаків C-17 до крайнього терміну в вересні. У п’ятницю американські війська здали авіабазу Баграм на північ від Кабула, головного центру військових операцій США в країні протягом більшої частини останніх двох десятиліть конфлікту.

У сьогоднішньому оголошенні підкреслюється, що велика частина процесу виведення американського військового і цивільного персоналу, замовленого президентом Джо Байденом у квітні, завершена. Під час наказу Байдена офіційно налічує 2500 військовослужбовців США і 16000 приватних підрядників. За повідомленнями, в той час в Афганістані налічувалося близько 1000 спецпідрозділів США, які також не включені в офіційний звіт.

Байден призначив крайній термін на вересень, 20-ту річницю афганської атаки Аль-Каїди на Сполучені Штати, яка спровокувала американське вторгнення. Пентагон швидко реагує, щоб скоротити свою присутність до мінімуму в цьому місяці. «Ми очікуємо, що він буде завершений до кінця серпня», – заявила в п’ятницю після ефіру Баграмі прес-секретар Білого дому Джен Псакі. Очікується, що Сполучені Штати затримають в країні 650 або більше військовослужбовців для захисту посольства США і дипломатів.