Справа про трупи в вантажівці: троє затриманих були звільнені під заставу

«Троє затриманих в рамках розслідування в Англії справи про вантажівку, в причепі якої було виявлено 39 трупів, були звільнені під заставу»,- повідомила в неділю поліція Ессекса.
Згідно з поліцейською заявою, 38-річний чоловік і жінка з Уоррінгтона, графство Чешир, були звільнені до 11 листопада, а 48-річний чоловік з Північної Ірландії – до 13 листопада. Їх допитували у зв’язку з підозрами в контрабанді людей і в убивствах.
У суботу четвертій людині, затриманій у Великобританії, 25-річному Морісу Робінсону, водієві вантажівки, було пред’явлено звинувачення в зв’язку з цією справою. Його звинувачують в ненавмисному вбивстві, торгівлі людьми, відмиванні грошей і змові з метою сприяння нелегальній імміграції.
П’ятий фігурант у справі, також з Північної Ірландії, який розшукувався британцями, був затриманий ірландської поліцією в Дубліні в суботу.
Хоча спочатку повідомлялося, що 31 чоловік і вісім жінок, чиї тіла були виявлені, були китайцями, британська поліція на даний час не виключає, що вони могли бути в’єтнамцями. Сумніви з’явилися, коли кілька сімей з В’єтнаму висловили побоювання, що серед загиблих є їх близькі. Поліція у В’єтнамі, отримали в середу від цих сімей зразки ДНК.
Поліція повідомила, що у деяких жертв виявлені документи. У поліції сподіваються, що жертви можуть бути ідентифіковані, наприклад, за відбитками пальців або зразкам ДНК і по фотографіям, зробленим близькими.
Нагадаємо, що вантажівку з трупами в напівпричепі було знайдено в ніч з вівторка на середу в індустріальному парку на південному сході Англії.