Поліція Італії вдарила по нелегальним центрам тестування на COVID-19

Італійська поліція заявляє, що виявила десятки незаконно діючих центрів тестування на COVID-19, в яких використовувалися набори для тестування з вичерпаним терміном придатності або офіційно не зареєстровані випадки з позитивним результатом.

“В ході операції по всій країні було проінспектовано 285 лабораторій, а в 67 таких центрах було виявлено 94 порушення”,- йдеться в повідомленні поліції.

У 14 відсотках випадків лабораторії не надали або затримали дані в регіональні органи охорони здоров’я для отримання позитивних результатів, що перешкоджало правильній статистиці і зусиллям по відстеженню контактних осіб. Близько 60 відсотків порушень пов’язано з недотриманням медичних протоколів по боротьбі з епідемією. Також були випадки, коли випробовувані речовини зберігалися при неправильній температурі або були прострочені.

Неліцензовані китайські тести для самоперевірки були продані в трав’яній лавці в північній провінції Болонья. Власник був оштрафований на 10 000 євро.

Італія – ​​одна з країн, які найбільше постраждали від пандемії. На даний момент там зареєстровано понад 1,6 мільйона інфікованих і близько 55 500 смертей, пов’язаних з COVID-19.