Італія приймає нові заходи проти коронавірусу

За словами міністра закордонних справ Італії, серйозні обмеження, що накладаються коронавірусом, – це спосіб перемогти його. Луїджі Ді Майо сказав Бі-бі-сі, що заходи, введені в першій області спалаху, виявилися ефективними.

Через два тижні після того, як перші 10 міст на півночі Італії були оголошені «червоною зоною» і поміщені під блокаду, він сказав, що нових інфекцій не було. Це послужило моделлю для посилення заходів по всій країні. В даний час в Італії понад 1000 смертей проти більш ніж 15 000 зареєстрованих випадків зараження.

Уряд призначив новим комісаром по боротьбі з вірусом Доменіко Аркура. Він координуватиме програму оснащення лікарень обладнанням, яке їм терміново необхідне.

Оскільки спалах в Китаї починає зменшуватися, Пекін відправляє групи лікарів-фахівців в Італію.

«Нам потрібні кисневі установки (респіратори), і ми почали виробництво на заводах, які їх виробляють, та на інших, які можуть адаптуватися до їх виробництва. Ми знаходимося в контакті з країнами по всьому світу, багато з яких готові забезпечувати нас обладнанням, – прокоментував Ді Майо.

Але закупівля медикаментів повинна бути організована на загальноєвропейському рівні з єдиним підрозділом для поповнення лікарень і клінік, додав він.