Російська Держдума розглядає пропозицію щодо визнання сепаратистів в Україні

Російська Держдума розгляне можливість звернутися до президента Володимира Путіна із проханням офіційно визнати сепаратистські республіки в Україні. Про це заявив сьогодні високопоставлений депутат, якого цитує AFP.

Цього тижня депутати-комуністи внесли до Держдуми законопроект, який закликає Путіна визнати самопроголошені Луганську та Донецьку народні республіки на сході України.

«Абсолютно одно: необхідно знайти рішення щодо забезпечення безпеки наших громадян і співвітчизників у самопроголошених регіонах», — написав у Telegram голова Держдуми В’ячеслав Володін.

Він сказав, що партійні лідери обговорюватимуть ініціативу комуністів наступного тижня, перш ніж, можливо, поставлять її на голосування.

У публікації Володін звинуватив президента України Володимира Зеленського в ігноруванні мирних угод 2015 року і додав, що НАТО прагне окупувати Україну.

Проте Кремль прохолодно відреагував на цю пропозицію, заявивши, що важливо уникати кроків, які можуть посилити напруженість у відносинах із Україною.

Напередодні зустрічі високопоставлених американських і російських дипломатів у Женеві офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що не слід намагатися набирати політичні очки в такій делікатній ситуації.

Сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкон та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров проведуть у Женеві переговори щодо української кризи.