Італія запропонувала затвердити санітарні пропуски за прикладом Франції

Рішення французької влади ввести систему санітарних пропусків для доступу до різних установ і громадський транспорт є «правильним вибором», заявив заступник міністра охорони здоров’я Італії П’єрпаоло Сілері, якого цитує РІА Новини.

«І ми в Італії повинні це зробити, і не питайте мене, чому ми ще не почали – я багато разів розмовляв з міністром Роберто Сперанца», – сказав він. За словами Сілері, введення санітарних пропусків дозволить нічним барам працювати і сприятиме зростанню вакцинованих людей у ​​віковій групі від 18 до 40 років.

У той же час він підкреслив, що сертифікати в Італії «не повинні турбуватися для барів та ресторанів, якщо тільки кількість інфікованих не досягне того ж рівня, що і в Великобританії».

«Сьогодні це один з способів не повернутися назад, коли число інфікованих збільшується», – сказав заступник міністра.

Французькі заходи також підтримав комісар з надзвичайних ситуацій COVID-19 в Італії генерал Франческо Філіо. Він заявив, що «використання так званих зелений паспорт може бути хорошим рішенням, щоб переконати останніх». Ряд відомих італійських вірусологів також підтримали ідею обговорення французького досвіду.

У понеділок президент Франції Еммануель Макрон звернувся до нації, заявивши, що з початку серпня ресторани, бари, торгові центри, літаки і поїзди далекого прямування вимагатимуть пропуск здоров’я, який буде містити інформацію про вакцинацію або негативний результат тесту на COVID-19. З 21 липня цей документ буде потрібно для відвідування фестивалів, спектаклів і атракціонів. За даними уряду, після заяви Макрона 1,5 мільйона французів відразу ж підписалися на вакцину.