Мер Лондона вимагає обов’язково використовувати маски в транспорті

Мер Лондона Садик Хан закликав залишити в обов’язковому порядку використання масок в громадському транспорті британської столиці після того, як 19 липня уряд планує відмовитися від заходів по боротьбі з COVID, повідомляє BGNES. Згідно з планами, користувачі транспортних послуг в Лондоні (TfL), включаючи метро, ​​автобуси, трамваї і залізничні мережі, будуть зобов’язані носити маски після того, як ця вимога для всієї Англії буде скасована відповідно до планів, оголошеними прем’єр-міністром Борисом Джонсоном.

«Я неодноразово давав зрозуміти, що найпростішим і безпечним варіантом для уряду було б дотримання національних вимог щодо носіння масок у громадському транспорті», – говорить в заяві Хан. «Я не готовий піддавати лондонців ризику і відновлювати наше місто. Тому після ретельного розгляду я вирішив попросити TfL зберегти вимогу про те, щоб пасажири мали маски при використанні їх послуг», – додав мер Лондона. Джонсон і британський міністр охорони здоров’я заявили, що всі обмеження, пов’язані з вірусом в Англії, будуть зняті 19 липня, а дотримання правил буде предметом особистої відповідальності.

Але цей крок викликав занепокоєння серед учених, які попередили, що рішення було прийнято дуже швидко і може привести до різкого збільшення числа інфекцій. «Зберігаючи обов’язкові маски для обличчя, ми дамо лондонцям і гостям міста впевненість в тому, що вони зможуть отримати максимум з того, що може запропонувати Лондон, при цьому захищаючи наших транспортників», – сказав Хан.