Туризм в Європі: подорожі схожі на азартні ігри

Вони повернулись! Іноземних туристів знову можна побачити і почути, прогулюючись вулицями європейських міст. Але хоча Європа відкриває свої двері, туристи кажуть, що подорожувати під час пандемії складно. Так починається стаття AFP, представлена ​​інформаційним агентством FOCUS.

З 9 червня туристи можуть знову відвідати Європу в залежності від стану здоров’я в країні походження і даних про вакцинацію пасажира. Серед різних заходів, які можуть бути застосовані, – підтвердження повної вакцинації більш ніж за два тижні до поїздки, довідка про одужання від COVID-19 менш ніж за шість місяців до поїздки, негативний результат ОТ-ПЦР або тесту на антиген, медична анкета, карантин або самоізоляція від семи до 10 днів.

Відмінності призводять до невпевненості, з якою стикаються пасажири.

«В один прекрасний день вам знадобиться одне, в другий день – інше. Коли ми прибули в аеропорт, нас попросили заповнити нові документи, хоча ми вже заповнили деякі з них», – сказав Брендон МакДеніел, бізнесмен з Техасу, який був у п’ятитижневій поїздці з родиною.

Його дружина, дизайнер Кристал, додала: «Ми знаємо, що через деякий час буде дуже дорого робити все тести, необхідні для в’їзду в кожну країну, але якщо нам необхідно знову відправитися в подорож, ми зробимо це».

Сполучені Штати знаходяться в «зеленому» списку країн за шкалою, встановленою у Франції в середині червня, а це означає, що людям звідти не потрібно проходити тестування, якщо вони були повністю вакциновані.

«Американці вже давно хотіли повернутися», – сказала глава туристичної служби Парижа.

«У всіх дослідженнях ми бачимо, що Париж як і раніше залишається їх основним пунктом призначення. І оскільки кампанії вакцинації там почалися раніше, багато хто з них були вакциновані, що полегшує подорож», – додала вона.

Незважаючи на відкриття, кількість американських туристів, які відвідують Париж, впало на 85% з червня 2019 року, а кількість прибуваючих іноземних туристів в цілому впало на 60%, за даними туристичного офісу.

«У 2019 влітку тут було 10 мільйонів чоловік. У 2020 році ми прийняли два мільйони, а в цьому році ми очікуємо від чотирьох до п’яти мільйонів », – повідомляє туристична служба.

Денис Фаріас, власник сувенірного магазину поруч з Ейфелевою вежею, сказала: «У даний час в Парижі дійсно більше немає туристів. Два роки тому нас було п’ятеро (працювали) в магазині, тепер я одна».

Що добре для багатьох туристів.

«Оскільки людей менше, ви можете витрачати час на більшу кількість справ, проводити менше часу в черзі, це розслаблююча атмосфера», – сказав Мохамед Шарпенель, який працює в секторі нерухомості в Дубаї.

«Щастя знову тут», – уклав він.

Число туристів може бути невеликим через невпевненість в тому, чи дозволить Європа відпочивати влітку, що кілька місяців тому відбивало у деяких людей бажання будувати плани на відпустку.

«Найгірше було очікування. Ми забронювали квитки в березні, але ми не знали, коли знову відкриється Франція», – сказав учитель з Чикаго Мартін Дуглас.

Сьогодні подорожі схожі на азартні ігри.

У 1300 кілометрах на південь від іспанської столиці туристи розповіли іншу історію. «Мій літак був сповнений», – сказав Люк Джонсон, 19-річний студент з Денвера, штат Колорадо. «Ми хотіли б поїхати в Німеччину і Нідерланди, але нам довелося пройти карантин».

56-річна Єлена Шуп, громадянка з подвійним громадянством, в США і в Іспанії, що проживає в Південній Кароліні, сказала, що приїхала в Мадрид через Даллас зі своєю дочкою, незважаючи на численні заходи, які ускладнюють ситуацію.

«Що буде з технічно неписьменними?» – запитала вона. «Я знаю, наприклад, що моя мати ніколи не змогла б цього зробити!»

За даними Національного статистичного інституту, з січня по квітень Іспанія прийняла 1,8 мільйона іноземних туристів. Це змушує країну тільки мріяти про досягнення до 2021 року мети в 45 мільйонів чоловік.

За оцінками компанії Euromonitor International, що займається дослідженнями ринку, в цьому році в Західній Європі буде на 61 відсоток менше китайських відвідувачів, незважаючи на наявність цифрового сертифікату Covid на континенті, призначеного для полегшення обмежень на поїздки.

Іноземних туристів також можна зустріти на каналах Венеції, хоча і набагато рідше, ніж зазвичай.

«Менше туристів – краще для мене!» – сказала 34-річна туристка з Арізони. Вона каже, що їй вже зробили щеплення, так що це не проблема, але документів мало. «Я думаю, що приїхати в Європу трохи складніше через всієї документації, але я потрапила сюди», – сказала вона.

Навіть ті з «червоних» країн, які повинні попросити дозволу на в’їзд до Європи, можуть це зробити.

33-річний Кокуль Лоубахсуно з Ліберії визнав, що спочатку він трохи хвилювався. «Але коли я просто виконав вимоги, для мене це не стало проблемою», – сказав він. «Я пройшов тест, і я повністю вакцинований».