Міністр закордонних справ Ізраїлю вражений коментарем Сандерса до посольства

Міністр закордонних справ Ізраїлю вражений коментарем Берні Сандерса до посольства США в Єрусалимі, в якому говориться, що ті, хто підтримує Ізраїль, не підтримають кандидатуру Сандерса на пост президента після таких зауважень, повідомляє AP.

В ході сміливої атаки на внутрішню політику США міністр закордонних справ Ізраїлю Кац заявив, що в світі немає євреїв, які «не мріяли про Єрусалим».

«Ми не втручаємося в американський виборчий процес, що є чудовим», – сказав Кац ізраїльському радіо, зазначивши, що Сандерс має давню історію нападів на Ізраїль і найсвятіші для ідентичності та національної безпеки речі. «Звичайно, люди, які підтримують Ізраїль, не підтримуватимуть когось, хто проти цих речей», – додав він.

Сандерс також закликав до скорочення американської допомоги Ізраїлю і замість цього перенаправити її палестинцям. У разі обрання Сандерс стане першим президентом-євреєм Сполучених Штатів.

Сандерс міцно утвердився в трійці лідерів: Айова, Нью-Гемпшир і Невада.

Джейрах Лапід, один із лідерів опозиції, який хоче змінити Каца на посаді міністра закордонних справ після виборів в Ізраїлі на наступному тижні, заявив в недавньому телевізійному інтерв’ю, що він «дуже стурбований» ростом Сандерса через «неправильне розуміння нашої унікальної ситуації на Близькому сході».

Більшість американських євреїв голосують за демократів і дуже критично ставляться до президентства Трампа. Але в Ізраїлі Трампа дуже вітали Нетаньяху і його союзники, що допомогло підірвати традиційну двопартійну підтримку Ізраїлю в Сполучених Штатах.

Майкл Блумберг, ще один єврейський кандидат, який претендує на висунення від Демократичної партії, заявив у вівторок на дебатах, що вже занадто пізно скасовувати рішення посольства, і замість цього йому варто зосередитися на досягненні рішення двох держав.