Джон Керрі спростував припущення про те, що він братиме участь у битві за пост президента США

Колишній держсекретар США Джон Керрі, який підтримує кандидатуру Джо Байдена на виборах на пост президента країни. Згідно з уривками фраз, які чули в готелі в Де-Мойні, штат Айова, Керрі доведеться вступити в битву за пост глави держави, якщо Берні Сандерс просунеться вперед, повідомляє NBC.

Керрі сказав, що вони “помиляються”, і йому доведеться вийти з керівництва Банку Америки, для того, щоб стати кандидатом у президенти.

Пізніше, коли його запитали про це в інтерв’ю, колишній держсекретар сказав, що він не розглядає можливість вступу в битву за пост президента США. У своєму повідомленні в Твіттері він зазначив, що інформація про можливу участь у битві є певною брехнею, і що він не буде балотуватися на пост президента Сполучених Штатів, а також пишається тим, що підтримує Джона Байдена, як кандидата на пост президента США. Через кілька хвилин він видалив повідомлення і опублікував його знову без доповнень.

Пізніше він пояснив NBC News, що його слова були неправильно розтлумачені на основі почутої розмови один на один.

Друг, який занадто багато дивиться телевізор, подзвонив мені, запитуючи, чи буду я брати участь в гонці пізніше, якщо демократи віддадуть перевагу невибраному кандидатуру… Я не став би брати участь ні за яких обставин, пояснив Керрі.

Керрі, який проводить кампанію з Байденом в Айові та Нью-Гемпширі, ймовірно, стурбований шансами колишнього віце-президента перед сьогоднішнім голосуванням в Айові.

Керрі був кандидатом від демократів на виборах 2004 року, і програв Джорджу Бушу. Тоді він отримав 251 голос, а Буш – 286. Тоді 59 мільйонів американців (48% голосів) підтримали Керрі, а 62 мільйони американців (51%) – Джорджа Буша.

З 2013 по 2017 рік Джон Керрі був державним секретарем США. Дослідження американського політичного журналу, опубліковане в лютому 2015 року, показало, що Керрі був визнаний найбільш неефективним держсекретарем США за останні 50 років.

На вихідних президент США Дональд Трамп висловив стурбованість тим, що лідер Демократичної партії, як і в 2016 році, не дозволить Берні Сандерсу стати кандидатом від партії на пост президента Сполучених Штатів.