Російські та китайські літаки проникли до ППО Південної Кореї

“Південна Корея терміново підняла винищувачі після того, як російські та китайські військові літаки ненадовго увійшли до її розпізнавальної зони ППО. Про це повідомили воєначальники в Сеулі”, – цитує “AFP”.

Проте вторгнення у повітряний простір не було, йдеться у заяві Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

“Наші військові отримали відповідь від китайської сторони, що це було … звичайне тренування через мережу прямого зв’язку між Південною Кореєю і Китаєм”, – додали південнокорейські військові.

Об’єднаний комітет начальників штабів зазначив, що вони оцінили ситуацію як спільні навчання Росії та Китаю та що літаки літали над цим районом близько 10 хвилин.

Південна Корея відправила винищувачі F-15 і F-16 разом із повітряним заправником для дозаправки як «звичайний тактичний захід» після того, як російські та китайські літаки наблизилися до цього району.

Вторгнення відбулося на північний схід від Токдо – островів, на які Японія, яка називає їх такесімою, має територіальні претензії.

Зони розпізнавання ППО знаходяться за межами повітряного простору країни або території, де ведеться спостереження за іноземними повітряними суднами з міркувань безпеки.

Однак вони є самопроголошеними та технічно міжнародними повітряними просторами.

У 2019 році південнокорейські винищувачі зробили понад 400 попереджувальних пострілів, а Японія поскаржилася до Москви після того, як російський військовий літак порушив повітряний простір біля спірних островів.

Тоді Росія заявила, що не визнає таких територій.