Ізраїль послаблює заходи завдяки великій кількості вакцинованих громадян

Ізраїль послаблює обмеження, тому що дослідження показують, що вакцина Pfizer на 98,9% ефективна в запобіганні госпіталізації і смерті від коронавіруса. 27 грудня країна вступила в третю блокаду.

З неділі магазини, бібліотеки і музеї відкриті, але соціальна дистанція і носіння масок як і раніше необхідні. МОЗ оголосило, що це перший етап повернення до нормального життя, повідомляє BBC.

В даний час в Ізраїлі найбільше вакцинованих людей в світі. Більш 49% людей отримали хоча б одну дозу. Ряд закладів, таких як спортивні зали, готелі і синагоги, вимагають, щоб відвідувачі мали “зелений паспорт” для вакцинації. Такий паспорт також можуть отримати люди, які вилікувалися від вірусу і в даний час не мають права на вакцинацію. Він видається Міністерством охорони здоров’я і дійсний протягом 6 місяців після другої дози.

Концерти та спортивні заходи проходять при 75% заповнюваності – до 300 осіб всередині і 500 зовні. Незважаючи на ослаблення обмежень, аеропорт Бен-Гуріон в Тель-Авіві буде закритий ще на два тижні.

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху очікує, що 95% ізраїльтян старше 50 років будуть вакциновані протягом наступних двох тижнів. Було дозволено також вакцинувати дітей у віці до 16 років, які страждають на ожиріння, діабет, тяжкі захворювання легень і серця, рак і зниженням імунітету. У всіх у них не було зареєстровано серйозних побічних реакцій.