Ізраїль послабить обмеження для вакцинованих від COVID-19

“Наступної неділі в Ізраїлі відкриються торговельні центри, готелі, тренажерні зали, магазини і культурні об’єкти, в основному для тих, хто був вакцинований від коронавіруса”, – повідомляє The Jerusalem Post.

В інформаційному бюлетені згадується координаційний орган по коронавірусу.

Згідно з планом, готелі, спортивні зали, заклади культури і басейни будуть відкриті для людей з «зеленими паспортами», які можна буде отримати після вакцинації або одужання від коронавіруса. Діти у віці до 16 років, які не можуть бути вакциновані, пройдуть тест на COVID-19.

Крім того, до школи повернуться учні 5-6 та 11-12 класів в містах, де епідеміологічна ситуація не є критичною.

При цьому «зелені паспорти» не будуть потрібні в торгових центрах, магазинах, бібліотеках, музеях і на відкритих ринках. Буде потрібно тільки дотримання обмежувальних заходів, включаючи соціальну дистанцію.

Синагогам та молитовним будинкам доведеться вибирати: чи будуть вони працювати на половину своєї максимальної місткості, допускаючи тільки людей з «зеленими паспортами» або дотримуючись ліміту – 10 осіб всередині і 20 зовні.

За даними The Jerusalem Post, майже 4 мільйони чоловік в Ізраїлі отримали, як мінімум, одну з двох доз вакцини за станом на понеділок, з них обидві дози отримали – 2,5 мільйона. В Ізраїлі проживає трохи менше 9 мільйонів чоловік.

З початку пандемії в Ізраїлі коронавірусом заразилися більше 727 тисяч чоловік, більше 5,4 тисячі померли.